Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је у Љубљани да регионална сарадња има изузетан значај, наводећи да је то политика коју води председник Србије Александар Вучић, а коју ће он, као градоначелник, следити.

"Посета Љубљани одлична је прилика да подсетимо колико нам је значајна регионална сарадња. Београд је град отвореног срца који жели да сарађује са осталим градовима, тако да је ова посета прилика да наставимо регионалну сарадњу, да наставимо политику коју води наш председник Александар Вучић - политику сарадње, компромиса и договора", рекао је Радојичић за Танјуг.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Radojičić: Beograd da bude ekološki prihvatljiviji grad

Подсетио је да је недавно боравио и у Сарајеву, где је учествовао на трилатералном састанку с колегама из главних градова Хрватске и БиХ, и истакао да су стабилност и мир веома значајни за све у региону.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Radojičić: Moj san je da Beograd bude moderna evropska prestonica

"Кроз бољи економски развој и регионалну сарадњу стварамо могућности да и следеће генерације на овим просторима живе боље и лепше", закључио је Радојичић.

У дводневној посети Љубљани он борави заједно с главним урбанистом Београда Милутином Фолићем.


Током јучерашњег дана, у Градској кући примио их је градоначелник Љубљане Зоран Јанковић, с којим су разговарали о унапређењу сарадње и размени искустава два града.