БЕОГРАД ће са задовољством куповати трамваје произведене у Србији. Велика је част да имамо могућност да купујемо "Сименсове" трамваје који ће се производити у Крагујевцу, како је најавио председник Вучић. Ово је јуче изјавио заменик градоначелника Горан Весић и подсетио да ће то бити велики повратак "Сименсових" трамваја на наше улице.

Прочитајте још: На улицама и приватни трамваји и тролејбуси?

- Београђане је 1923. године превозило 30 модерних "Сименсових" трамваја и 30 приколица истог произвођача - рекао је Весић. - Пет година касније добили смо још 40 трамваја, па је Београд 1932. године имао 13 трамвајских линија и 96 трамваја. Други светски рат смо дочекали са 10 трамвајских линија и укупно 104 трамваја.

Према његовим речима, Београд ће у наредним деценијама ширити трамвајску мрежу јер је у плану изградња мреже према Вишњичком пољу и Земуну, као и спајање Славије и Калемегдана шинском линијом 1.

- До средине наредне године биће завршено постављање шина преко Моста на Ади па ћемо повезати Баново брдо и Раковицу са Новим Београдом - најавио је Весић. - Наредне године почиње реконструкција улица и трамвајских шина у 27. марта, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона и Цара Душана чиме ће се омогућити да нови трамваји користе читав круг "двојке".