СТАНАРИ зграде у Улици Љубише Миодраговића 7Е у Миријеву у својим поштанским сандучићима од професионалног управника уз последњи рачун затекли су опомену пред утужење због неизмиривања дуговања за његов рад. Према њиховим наводима, рачуне нису плаћали, јер од именовања, управник ниједном није организовао састанак, а проблеми су се нагомилавали. С друге стране, у фирми за професионално управљање зградама ИПМ са којом имају потписан уговор, тврде да није тачно да нису били присутни у згради, као и да је проценат наплате толико мали да немају средстава за рад.

Према тврдњама појединих станара, уговор су потписали у јулу, а од тада ниједан састанак стамбене заједнице није одржан. Да имају дуговања не поричу, али објашњавају да не виде разлог да плате, јер учинак управниковог рада не виде. Због тога, решили су да га смене.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Закуп кућице од 25.000 динара!

- Нама се прва два месеца нико није јавио, а на огласној табли нико није окачио никакво обавештење - тврди Н. Р. станар зграде у Улици Љубише Миодраговића 7Е. - Онда се појавио извесни Александар и оставио рачуне. Звали смо да питамо шта се дешава и они су рекли да ће послати неког да одржи састанак. Међутим, нико се није појавио.

Наши саговорници кажу да је управник "фантом" јер су звали регистрованог управника Владимира Пупавца, а он им је, тврде, објаснио да је он само формално постављен, а да је "прави" управник ове зграде добио отказ јер није добро радио.

Међутим, у фирми ИПМ тврде да оптужбе станара нису на месту и да су сваког месеца, кад су издавали рачуне обилазили станаре.

- Проценат наплате у овој згради је 8,6 одсто што није довољно да бисмо могли да радимо како треба - каже за "Новости" Иван Живановић, директор фирме ИПМ. - Ово је први случај да смо послали опомену пред утужење, а за то чекамо три и више месеци. За ово време колико смо ангажовани израдили смо инвестициони елаборат и препознали ризична места, која би требало да се санирају. Такође, о свом трошку смо средили противпожарне апарате, јер је то оно што је било ургентно. У уторак планирамо састанак са станарима да видимо шта даље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Tрамваји из Kрагујевца возиће Београђане

ДУПЛО ТЕКУЋЕ ОДРЖАВАЊЕ

СТАНАРИ ове зграде проблем виде и у томе што плаћају дупло за текуће одржавање зграде. Један износ од 360 динара "Градском стамбеном", а други на рачун стамбене заједнице који им шаље управник у истом износу. На то се додаје и 112 динара за инвестиционо одржавање и 300 динара таксе за професионалног управника. У фирми ИПМ дуплу наплату објашњавају тиме да се "Градско стамбено" не бави техничким одржавањем, па зато згради треба додатан новац. Како наглашавају, тај новац иде на рачун стамбене заједнице.