Београд ће добити гробље за кућне љубимце које ће се налазити у новобеоградском Блоку 51, јужно од ауто-пута, а заузимаће површину од 1,54 хектара, најавио је главни градски урбаниста Милутин Фолић.

Према његовим речима, комплекс гробља ће функционално бити подељен у три целине, предњу или административну зону, средњу зону за сахрањивање и задњу зону - крематоријум, а радови би могли да почну на јесен.

Прочитајте још: ХЕРОЈ ИЗ БОРЧЕ: Погледајте како је спасао пса из ледене воде (ВИДЕО)

"Према пројекту који је израдио институт ЦИП, планирана је изградња шумско-парковског гробља са уређеним гробним местима, интерним саобраћајницама и свим пратећим објектима. Укупан капацитет гробља биће преко 2.300 места, од чега више од 1.500 гробних места и скоро 800 места за урне. Гробље ће бити уређено према светским стандардима. Оно ће допринети увођењу реда у овој области, јер су суграђани до сада били принуђени да импровизују", објаснио је Фолић за Б92.

Прочитајте још: Две улице ка новом гробљу у Батајници

Фолић је истакао да је усвојено идејно решење, да је у току израда техничке документације, као и да би на јесен, након ребаланса буџета у јулу, могао да буде изабран извођач радова и да започну радови, саопштио је градски секретаријат за информисање.