РЕЦИКЛАЖНА звона за стакло, која омогућавају примарну селекцију комуналног отпада, постављена су јуче на Савском кеју, између блокова 70 и 70а. На тај начин, градска управа наставила је праксу управљања отпадом, по угледу на модерне градове, чиме остварује профит.

Према речима председника Скупштине града Николе Никодијевића, стакло које се рециклира примењује се у производњи асфалта на територији града.

- Сваки отпад може наћи своју функцију и примену у даљем коришћењу - рекао је Никодијевић. - Због тога смо у периоду од 2016. до 2018. године у набавку канти, рециклажних звона, механизације, подземних контејнера уложили више од 640 милиона динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Зрењанински пут вапи за обновом

Како је најављено, на Кеј ослобођења код хотела "Југославија" биће постављено још двадесет рециклажних звона, док ће пет бити постављено код Бетон хале. Уједно, председник Скупштине града најавио је да ће ускоро бити представљени нови предлози за унапређење мерења и праћења загађења ваздуха у Београду, с обзиром на то да се у последње време неколико пута полемисало о овој теми.