ДОК градска власт утврђује чија је надлежност проблем преграђивања Улице Симе Тројановића у Миријеву, становници Драгослава Срејовића морају да круже како би изашли на главну саобраћајницу, Улицу Јованке Радаковић. Преграђени пут био је једини директан излаз на главну улицу у том крају.

"Новости" су се поводом спорног постављања жардињера наливених бетоном обратиле Секретаријату за саобраћај, Комуналној полицији као и Општини Звездара, како би се дошло до одговора да ли је дозвољено да улица остане затворена за пролазак возила. Међутим, проблем настаје код утврђивања коме припада овај пут. Из Дирекције за грађевинско земљиште речено нам је да је потребно време да се утврди одговорност.

- Да бисмо знали који су следећи кораци, прво морамо да проверимо планове за изградњу нове инфраструктуре, за шта је потребно време - кажу у Дирекцији. - Уколико је реч о јавној површини, то није у оквиру наше делатности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бетонске рампе усред Миријева


Према речима Ивана Г., једног од станара зграде у Улици Драгослава Срејовића, из Општине Звездара добио је одговор да се спорна улица налази на приватној парцели. Међутим, "Новости" нису успеле да добију званичну потврду од ове самоуправе.

БАХАТИ ВОЗАЧИ ЖИТЕЉИ Улице Симе Тројановића као главне разлоге за затварање улице наводе бахату вожњу и то што житељи Карабурме овај пут користе као пречицу. У томе их не спречава ни ознака да је улица "слепа", постављена пре више од деценије.

- Из Општине кажу да, ако је реч о приватној парцели, неће моћи много да нам помогну - каже станар. - Очекујемо да изађу на терен.


Житељи Симе Тројановића у недељу су блокирали пут жардињерама наливеним бетоном. Тако су спречили пролазак аутомобила, али и онемогућили комшијама из Драгослава Срејовића излаз на саобраћајницу, Улицу Јованке Радаковић. Због тога су станари зграда из Драгослава Срејовића приморани да круже и до два километра.ОШТЕЋЕНА ЖАРДИЊЕРА

НЕЗАДОВОЉНИ суграђанин оштетио је у уторак око 19.00 једну од жардињера. Житељи улице вандалски чин су приметили и сместа су алармирали полицију. Патрола је врло брзо по позиву изашла на терен и легитимисала је мушкарца, који ће даље бити процесуиран због свог поступка.