ЖАРДИЊЕРЕ којима су житељи једног дела Улице Симе Тројановића у Миријеву блокирали своју саобраћајницу и тако заградили пут комшијама који живе у Драгослава Срејовића, поново су покренуле питање решења дугогодишњих проблема с којима се сусрећу житељи Звездаре.Овај случај је још једном потврдио неспособност градских и општинских власти да реше проблеме.

Док председник ГО Звездара Милош Игњатовић тврди да је општинско руководство у пат-позицији, ситуација у овом насељу прети да ескалира. У уторак, због сукоба и кошкања житеља, полиција је у поменуту улицу долазила три пута.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бетонске рампе усред Миријева


А проблем проласка кроз Симе Тројановића, како нам је испричао Миријевац З.М. датира још из 2010. године. - Стан сам купио у једној од зграда још 2010. Тада смо пролазили кроз приватну парцелу, а инвеститор је том власнику давао новац за пролаз. Због тога што немамо улицу него "путујемо" из насеља преко приватних парцела које је неко назвао улицама, још 2013. године смо блокирали главну улицу, ишли у Општину, у Дирекцију. Обећали су нам да ће саградити приступне саобраћајнице. И после шест година - ништа!

За то време, житељи Симе Тројановића из приватних кућа, који су овде дуже од комшија у зградама, покушавали су да зауставе фреквенцију саобраћаја кроз своју невелику улицу не мислећи на проблеме које ће због преграде имати њихове комшије из нових зграда. У томе су и успели и отуд преграде на поседу који је приватни, али носи име - Улица Симе Тројановића?!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Миријево: Направили улицу на приватној парцели?- Инспекција је излазила на терен и уврдила да је реч о приватном поседу - каже Милош Игњатовић, председник Општине Звездара. - Разумем и суграђане из Улице Драгослава Срејовића који су сада принуђени да круже, али немају право да овуда пролазе. И то морају да прихвате. Имају друге приступне саобраћајнице које ће морати да користе док се не нађе неко решење.

Иначе, нелегална градња и неажурност Општине довели су до тога да је насеље Миријево пуно зграда које су добиле грађевинске дозволе мада пута до њих нема. Оно што житељи нових насеља називају улицама и чему је Општина дала имена, у великом броју случајева су - приватни поседи.


ТРАЖЕ ДОГОВОР

СВИМА је у интересу да се поштује ПДР, и да се ове улице изграде - кажу станари из Драгослава Срејовића. - Покушаћемо да разговарамо са комшијама, да се договоримо. Људи су бесни, немоћни.