ПОСЛЕ три деценије, из Дома здравља Обреновац упућено је 13 лекара на специјализацију, а запослен је офталмолог. Упоредо са усавршавањем младих лекара, напредују и радови на изградњи новог крила Д у овој здравственој установи, чиме ће грађани добити много боље услове лечења.

Усељење би требало да буде обављено средином новембра.

Према речима др Обрада Исаиловића, директора ДЗ Обреновац, на специјализацији су по два лекара из опште медицине, педијатрије, офталмологије, ОРЛ, ургентне медицине и по један из ортопедије вилице, гинекологије и акушерства и радиологије. Он истиче да ће неки од њих део специјалистичког стажа обављати у Дому здравља.

- Ипак, то је само одређени период, и не из свих специјалности, тако да ћемо уз помоћ локалне самоуправе примити на одређено време два-три лекара који ће заменити колеге - каже Исаиловић. - Почетком децембра, када сам именован на ову функцију, затекао сам веома лошу старосну структуру специјалиста, с просеком од 50 година. У следећих пет година може пет лекара да оде у пензију, тако да не смемо дозволити да дођемо у ситуацију да нема младих стручњака.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Докторима још 907 специјализација 


Наш саговорник истиче да се завршава нови објекат Дома здравља површине око 2.000 метара квадратних, који ће имати хитну службу, општу медицину и кућно лечење и биће опремљен најасавременијом опремом.


ЛИЧНА КАРТА

ДОМ здравља у Обреновцу основан је 1952. године. У свом саставу има седам здравствених станица и пет амбуланти. Лекари и медицинско особље брину о здрављу пацијената из 29 насељених места.