Заменик градоначелника Београда Горан Весић саопштио је данас да је непознати мушкарац, у његово име, претио једној жени која је заштићен станар, и упозорио грађане да не наседају на такве преваре.

Он је на свом налогу на Фејсбуку објавио слику непознатог мушкарца и најавио да ће сутра поднети пријаву против НН лица.

"Грађани су ми пријавили да је човек са слике, у белој кошуљи и с краватом, данас у ресторану ''Доријан Греј'' мојим именом претио некој жени која је ''заштићен станар'' и при том био веома гласан. Тражио је од жене да изађе из стана, иако по Закону о становању има право да борави у њему док јој локална самоуправа не реши стамбено питање у складу са Законом о становању", навео је Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vesić: Gondolu imaju Njujork, Jerusalim...

Заменик градоначелника напоменуо је да човека са слике, у белој кошуљи, никада у животу није видео.

"Ако ико препозна особу, молим да ми јави како се зове. Већ сутра ћу поднети кривичну пријаву против НН лица, а надам се да ћу сазнати како се зове, како би та особа одговарала у складу са законом", поручио је Весић.

Он је додао да верује да ће тужилаштво по службеној дужности добити снимак из ресторана и да ће ту особу моћи брзо да идентификује.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vesić: Beograd poklonio sve automobile

"Користим ову прилику да обавестим све заштићене станаре да не наседају на преваре попут ове. Једина институција која је надлежна за решавање статуса заштићених станара је Градски секретаријат за имовину и нису вам потребни посредници", нагласио је Весић.

Он је грађанима поручио да могу да сниме или пријаве сваку особу која се позове на његово име на електронску адресу: goran.vesic@beograd.gov.rs.

"Против сваке такве особе одмах ћу поднети кривичну пријаву!", нагласио је Весић.