Београд ће за годину и по почети да гради метро и то је најважнија чињеница за грађане, рекао је у недељу заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Подсетио је да идеја о изградњи метроа постоји још од 1981. године и да је садашња власт једина од тада која ће успети у томе.

Весић каже да је свака прошла власт обећавала метро, али да ништа није урађено.

Гостујући на Пинку, Весић је рекао да је "највисее лажи о изградњи метроа износио Драган Ђилас".

Он објашњава да се бивши градоначелник Београда Драган Ђилас противи изградњи метроа само зато што за време своје власти није успео да испуни обећања.

"Ђилас је на јуче одржаној конференцији рекао да ће метро бити дупло скупјли него што је он за време своје власти планирао да буде", рекао је Весић.

Прочитајте још - БЕОГРАДСКИ МЕТРО: Србија може да обезбеди новац

Наводи да све што садашња власт постигла и урадила и што планира да уради је "мерило неспособности прошле власти".

Он објашањава да је 2012. Ђилас потписао уговор са француском владом како би француска влада донирала идејни пројекат за метро и студију изводљивости.

"Све што смо ми урадили у припреми изградње метроа, урадили смо на основу уговора који је тада потписан", каже Весић.

По идејном пројекту који је урађен 2012. године, линија метроа требала је да буде дуга 15 километара, од чега је осам требало да буде под земљом, а седам над земљом и на тој линији је планирано да буде 25 станица.

"Ми говоримо о тешком, правом метроу коју је пројектовала иста компанија. Линија овог метроа биће дуга 40,5 км, од чега прва линија ће имати 21,3 км и 43 станице, од чега ће 40 станица бити под земљом", рекао је Весић.

Жеља опозиције и Драгана Ђиласа јесте да, како каже Весих, ни за време ове власти се не направи метро, само зато што то они нису успели да остваре.

ВЕСИЋ: ОБРАДОВИЋ ЈЕ ДАО СВЕ ОД СЕБЕ ДА СЕ ДОПАДНЕ ПАЛМЕРУ

Бошко Обрадовић је дао свој максимум како би се свидео заменику помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Метју Палмеру, рекао је данас функционер СНС Горан Весић, поводом недавне изјаве Обрадовића да САД у њима види алтернативу садашњој власти.

"Немојте да се чудите да је он дао све од себе да се допадне Палмеру, јер то раде Бошко Обрадовић и Драган Ђилас. Они једну причу имају за амбасаде, тамо причају о Косову као о независној држави, на улицу нападају Вучића што покушава да реши проблем Косова, трећу поруку шаљу Србима са Косова, а четврту поруку причају у иностранству", рекао је Весић за Пинк.

Он је напоменуо да, за разлику од опозиције, председник Србије говори свуда исту причу где год да се налази.

Део опозиције састао пре мање од недељу дана у Београду са замеником помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Метју Палмер.

Састанку су присуствовали оснивачи Савеза за Србију - председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Народне странке Вук Јеремић и председник Демократске странке Зоран Лутовац, лидер Двери Бошко Обрадовић, а на састанку је био и лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић.