ОПШТИНА Чукарица прославила је своју славу - Света Тројица, којој је присуствовао и Горан Весић, заменик градоначелника. Честитајући Славу, Весић је рекао да Слава Духови обавезује све становнике ове општине да буду бољи од других, јер је то дан када је установљена наша хришћанска црква. Он је најавио и велике инвестиције у овој локалној самоуправи.

- Чукарица ће у наредним годинама бити највеће градилиште у Београду - рекао је Весић. - На прагу смо да решимо проблем остружничког колектора, брзо ће бити завршен и вртић у Водоводској. И наш највећи пројекат, метро, почеће одавде, што подиже цене станова и даје могућност да се више инвестира. Свака општина има своје проблеме и нема насеља које их нема, али ако сваке године решимо макар по један, постајемо боље место за живот људи.

Прочитајте још - Весић: Почетак изградње метроа за годину и по

Председник општине Чукарица и домаћин Славе Срђан Коларић, истакао је да се Општина труди да буде сервис грађана.

- Желимо да чујемо проблеме, саслушамо потребе наших суграђана и заједно их решавамо са нашим предузећима, Градом и Републиком - навео је Коларић.

- Добијамо више средстава, и то се сваки дан види у бољем животу наших суграђана. На нама је не само да решавамо комуналне проблеме, већ и да бринемо о свим категоријама становништва, старима и младима. Само ове године Чукарица ће, захваљујући Граду, добити три нова вртића, две фискултурне сале, на Умци и у Остружници реновирамо домове здравља и сваке године радимо све више пројеката.

ЛИТИЈА

ПРОСЛАВА општинске славе почела је Светом архијерејском литургијом у Храму Светог Ђорђа на Бановом брду, а настављена литијом која се кретала Кировљевом, Пожешком, Улицом Петра Мећаве и Љешком до Шумадијског трга и зграде Општине Чукарица, где је, у присуству домаћина и гостију, обављен обред резања славског колача.