УГОВОР о концесији за пројектовање, финансирање, изградњу, управљање, одржавање и пренос четири подземне гараже потписали су у понедељак у Старом двору Горан Весић, заменик градоначелника, и Ђенчао Џанг, директор компаније China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd.

Јавне гараже градиће се на Студентском тргу, Тргу републике, на углу Косовске и Влајковићеве улице и у Фрушкогорској улици код Косанчићевог венца. У њима ће бити око 3.000 места. Према проценама, у самом центру недостаје неколико хиљада, а у ширем центру око десетак хиљада паркинг-места. Директор кинеске компаније Ђенчао Џанг је рекао да ће у пројекат изградње четири гараже бити уложено око 50 милиона евра.

Прочитајте још - Кинези граде подземне гараже

- Зато смо расписали тендер за изградњу четири јавне гараже - рекао је Весић. - У тим гаражама биће места за око три хиљаде корисника. Оне се налазе по ободима будуће пешачке зоне. Циљ је да се грађани паркирају и да онда користе пешачку зону.

Он је најавио да ће у пешачкој зони већ у недељу бити уведен електрични аутобус "Врабац сервис", а почетком јула биће расписан и тендер за јавно-приватно партнерство за јавне бицикле.