КОЛОНЕ, гужве, нервоза. Непроходан Булевар краља Александра, застоји дуж Таковске, у Булевару деспота Стефана, Старине Новака. Све због реконструкције улица Краљице Марије и 27. марта, која ће трајати наредних 65 дана.

Потом ће путари прећи у Улицу Џорџа Вашингтона, па у Цара Душана. То значи да ће саобраћајне застоје суграђани морати да трпе до краја године, докле буде трајала обнова ових булевара.

Део од Рузвелтове до Таковске тешке машине већ су изровале. У Улици краљице Марије већ је однет и сав асфалт и подигнуте трамвајске шине, док багери растурају последњи део тротоара у 27. марта. Упркос ограђеном градилишту, суграђани су се провлачили кроз металне конструкције, како би прекратили себи пут, газећи по изрованим комадима асфалта. Станари из околних зграда већ се жале на буку и прашину.

Прочитајте још - БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ: У суботу почиње обнова још улица, ево како ће се одвијати саобраћај

И док се пешаци како, тако провлаче, возачи су на испиту толеранције. Све околне улице су затворене, а оне којима може да се прође - крцате. Застоји су свуда, а возила се померају по неколико метара пре него што се поново зауставе. Алтернативе су Булевар краља Александра, Цвијићева, Далматинска, Илије Гарашанина.

Прочитајте још - Радојичић: Од данас друга фаза радова на Тргу републике, потребно стрпљење грађана /Фото/

Трамваји 5 и 10 су укинути, а линија 2Л саобраћа на релацији Омладински стадион - Вуков споменик - Трг Славија - Савски трг - Господарска механа и носи ознаку 2Л1. Преусмерене су и линије 65, 77, 79. Упркос обавештењима залепљеним на стајалиштима у Цара Душана и Џорџа Вашингтона, суграђани су у поендељак упорно чекали да наиђе неки од трамваја. Уместо њих, успостављена је аутобуска линија 5A, која вози од СРЦ "Милан Гале Мушкатировић" до Вуковог споменика, и то улицама Тадеуша Кошћушка, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, Таковском, Булеваром краља Александра. Ипак, она ретко наилази и предуго се чека.


ИЗМЕЊЕНЕ ТРАСЕ 65, 77, 79

АУТОБУСИ са линије 65 саобраћају улицама: Светог Николе - Рузвелтова - Булевар краља Александра - Трг Николе Пашића - Дечанска - Теразијски тунел.

Возила са линије 77 иду трасом: Димитрија Туцовића - Цвијићева - Јаше Продановића - Таковска - Светогорска и даље редовном трасом.

Аутобуси са линије 79 возе у оба смера: Димитрија Туцовића - Цвијићева - Јаше Продановића - Таковска - Џорџа Вашингтна и даље редовном трасом.