У ВАНДАЛСКОМ чину у ноћи између суботе и недеље оштећено је неколико аутомобила на паркингу у Академској улици у Земуну. Како сазнајемо, двадесетогодишњи младић је, највероватније, под дејством алкохола ишао од возила до возила и редом чупао ретровизоре и ломио стакла. Њега је прекинуо припадник војне полиције из оближњег Дома ваздухопловства, који је чуо буку и изашао да провери о чему је реч. Он је потом позвао полицију, која је младића привела у оближњу полицијску станицу.

Како причају житељи овог дела Земуна, шокирали су се када су ујутро на паркингу видели своје унакажене четвороточкаше.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сеча стабала у Кошутњаку навела је суграђане на протест

- Страшно! Немамо речи за овакво хулиганство у центру општине - каже Земунка Драгана К. - Оштећено је осам аутомобила, негде је ишчупан ретровизор, негде поломљено бочно стакло. Срча је расута свуда около, а речено нам је да је ово дело пијаног двадесетогодишњака, који је ломио рукама и ногама! То се све дешава у близини полицијске станице, није нам јасно како нико овуда не шета ноћу, поготово викендом када се у парковима окупљају млади.

Власници аутомобила, како кажу, због ранијих искустава страхују да своја возила оставе на истом паркингу, али, како кажу, другу опцију немају.
НЕСТАЈАЛИ И АКУМУЛАТОРИ

ОВО није први пут да се у овом делу Земуна дешавају слични инциденти. Неретко се дешавало да, преко ноћи, нестану акумулатори, а било је и оштећења, попут улубљених кровова и хауба. Мештани су случајеве пријављивали полицији, али кажу да ништа није учињено како би се појачала безбедност у овом делу Земуна.