Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је данас да поплаве немају везе са градоначелником, већ да су то природне непогоде а да опозиција прикупља јефтине политичке поене оптужбама да је криво градско руководство.

Прочитајте још: Поплаве у престоници: Пријава штете од данас

Он је на седници Скупштине Београда на којој треба да се расправља о Предлогу завршног рачуна буџета за 2018, а на предлог председника Одборничке групе СНС Александра Мирковића у дневни ред ванредно је уведена расправа о поплавама, рекао да га је заболело "што Ђилас (Драган) злоупотребљава ту несрећу за прикупљање јефтиних политичких поена".

"У Борчи је пало 104 литра воде по квадрату за 45 минута а у Обреновцу је за време поплава 2014. године пало 180 литара по квадрату, али за три дана", рекао је Весић и додао да Ђиласа нико није кривио што је, док је био градоначелник, човек пливао улицом као реком за време једне од поплава.

Прочитајте још: Радојичић: Ситуација боља, најважније да нема жртава

Додао је да "када се десе природне непогоде сви треба да буду солидарни и помогну".

"Он (Ђилас) је бедник који лаже овај народ, немам другу реч за неког ко користи несрећу за прикупљање јефтиних политичких поена. То се не ради када сте нормални", рекао је Весић и добио опомену да треба да води рачуна о речнику.

Он је казао да Ђилас лаже када говори о улагањима у комуналну инфраструктуру и изнео податке да је у периоду од 2008. до 2013. године када је Ђилас био градоначелник у кишну канализацију уложено око 890 милиона динара, а да је од 2014. до 2019. уложено 1,356 милијарди динара.

Весић је рекао да су реконструисане 422 канализационе црпне станице и да је у току обнова и изградња још неколико, међу којима је и црпна станица на Савском тргу.

Он је рекао да ће се узети кредит од 35 милиона евра за изградњу фекалне канализације на левој обали Дунава где живи 200.000 становника, а да ће градња почети у фебруару наредне године.

Подсетио је да се у Дунав директно излива канализација на 127 места а у Саву на око 100 испуста.

"То је оставио Ђилас, не кажем да је крив, то је било и пре њега", казао је Весић и најавио акцију прскања против комараца за четвртак.

Већина опозиционих одборника није присуствовала седници Скупштине због чега су их представници градских власти оптужили да не раде посао за који су плаћени већ се ангажују на друштвеним мрежама.