НОВИ забавни парк за најмлађе и ски-стаза, које су челници Аде Циганлије најављивали за ову сезону, сачекаће још да би се остварили. Тренутно се ради на изради планске документације, након чега ће уследити поставка, кажу, за "Новости", из овог предузећа. Ипак, идеја о изградњи новог језера на ком би посетиоци рафтинговали, највероватније, неће бити остварена.

Иако су нови пројекти амбициозно најављивани као део садржаја за уживање током овог лета, на њима се још ради. Извесно је да ће се они остварити у наредним сезонама, те ће деца добити нову оазу за игру, а суграђани и гости престонице жељни адреналина, монтажни објекат са стазом за скијање и тјубинг током целе године.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У плану тунел испод Аде


- Пројекти су у фази израде пројектне и планске документације - кажу из ЈП "Ада Циганлија". - Имајући у виду да су они од изузетног значаја за будући развој Аде Циганлије, у сарадњи са инвеститорима и нашим оснивачем, ништа се не препушта случају, већ се студиозно ради на свим елементима који ове пројекте чине.

С друге стране, вештачко језеро са пумпама за производњу јаког водотока, где би се организовала такмичења у кајаку и кануу, и које је требало да се искористи за рафтинг - остаће неостварена жеља. Према првобитном плану, ова атракција требало је да буде део реконструкције чукаричког рукавца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Праве ново језеро на Ади!


- Изградња мини језера - стазе за рафтинг и брзе воде, тренутно се налази по страни и највероватније неће бити реализована. Усклађивања планске документације са постојећим стањем на терену није могуће - откривају челници.


Бициклистичка стаза је потпуно обележена Фото Ж: Кнежевић

У међувремену, управа купалишта може се похвалити значајним улагањима. Већ овог лета посетиоци могу приметити да је бисциклистичка стаза у потпуности обележена и осветљена, а да су подлоге и спортске конструкције замењене на свим теренима за фудбал и кошарку. Новина је и то да је на територији језера постављен видео-надзор, што је допринело већој безбедности суграђана.

Ново језеро за рафтинг стопирало стање на терену Фото К. Михајловић

ПРОШИРЕЊЕ РАМПЕ

У САРАДЊИ са Секретаријатом за комуналне и стамбене послове, на јесен ће бити решен проблем саобраћајних гужви приликом уласка на територију Аде, кроз измештање и проширење улазне рампе и приступних саобраћајница - најављују из управе језера. - Како је Ада пре свега спортско-рекреативни комплекс, у исто време биће изграђена нова трим стаза са тартан подлогом и игралиште за мали фудбал са вештачком травом. То ћемо остварити у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу и Министарством туризма.