ЖИТЕЉИ Падинске скеле већ месецима имају проблема са нередовношћу полазака линије 101, која саобраћа од Омладинског стадиона до овог места. Због нередовних полазака на линији 101, на муци су и суграђани из насеља Бесни фок, Дунавац и Врбовско.

Уместо да возила у шпицу саобраћају на сваких осам минута, на аутобусе се чека и по читав сат. Уместо девет полазака у једном сату, одржи се сваки трећи.

Из Секретаријата за јавни превоз су увек тврдили да је проблем у старим возилима, која се лако кваре и испадају из реда вожње, а сада није лако ни обезбедити возаче.

Прочитајте још - ЈАВНИ ПРЕВОЗ: Инспектори пишу казне за искључене климе

Ову линију користе и житељи Бесног фока, Дунавца и Врбовског, да би њом стигли до аутобуса 102, 107 и 109. Ове линије саобраћају на сат времена и више, па кад закасни и 101, права је мука доћи до куће.

- Ово је неиздрживо. Безобразлук. Линије 101 није било дуже од сата и по ко зна који пут нисам успела да стигнем на полазак у 18.25 и морала сам да чекам следећи у 19.30 за Врбовско. Немам ауто и не могу стално да молим комшије или рођаке да долазе по мене. Не знам како не схватају колико људи од линије 101 зависи. И зашто да плаћам превоз кад га и немам - говори Анкица С.

Прочитајте још - ГСП купује још кравата и ципела

На питања упућена Секретаријату за јавни превоз о стању на линији 101 и томе зашто се ред вожње не поштује, нисмо добили одговор.

НЕЉУБАЗНОСТ

КАД сам се пожалила запосленој да већ пола сата чекам аутобус на почетној станици и да три поласка нису одржана, она ме је питала да ли ми је лакше кад сам јој се изјадала. И онда ми је спустила слушалицу. А некад кажу да је аутобус кренуо раније и да ће писати пријаву против возача, што није тачно јер на станицу стигнем много пре планираног поласка - објашњава читатељка "Новости".