ПИЈАЦУ Каленић од јануара идуће године очекује још једна реконструкција којом је планирано да врачарска тржница добије потпуно нови изглед. Најновијим архитектонским решењем пијачни плато требало би да буде комплетно покривен, а сама тржница модернизована.

- Прво смо очистили комунално ругло око пијаце и уклонили киоске и печењаре, попут оних на углу са Курсулином и Вишком улицом - рекао је Горан Весић, заменик градоначелника. - Реновирали смо локале из улица Максима Горког и Његошеве, а у наредних неколико дана почеће и обнова млечне хале.

Прочитајте још - Завршетак обнове Каленића у 2020.

Реконструкција ће подразумевати и уређивање пијачног простора са тезгама и сређивање платоа. Најновијим архитектонским решењем, које је до сада неколико пута мењано, сачуваће се дух старе пијаце, али и решити нагомилани комунални проблеми и застарела технолошка решења. Прва реконструкција је, иначе, започета 2016. године, када је дуж Улице Максима Горког подигнуто 30 нових монтажних локала. Крајем 2017. године уместо 23 неусловна објеката, изграђено је 28 нових локала.