Заменик градоначелника Београда Горан Весић представио је данас 40 нових возила намењених Секратаријату за послове комуналне полиције и обишао запослене у том секретаријату.

Весић је том приликом рекао да је ових дана на снагу ступио Закон о комуналној милицији те да је Град одлучио да комунална милиција треба да буде боље опремљена и зато им је данас на коришћење предато 40 нових возила.

"До сада је комунална милиција за цео Београд имала девет аутомобила, а сада ће их имати четири пута више како био могла више пажње да посвети комуналном реду и да брину о интересу грађана", рекао је Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Пијаца Каленић добија кров

Он је додао да је за Град Београд комунална милиција веома важна.

Такође је истакао да ће сада моћи ефикасније да се бори против оних који стварају буку, бахато се паркирају, и крше комунални ред у граду.

"Комунална милиција ће се много успешније укључити у борбу против бесправне градње и свих оних који крше закон. Она је помоћ полицији и заједнички бринемо о безбедности грађана и томе да град буде уређен", рекао је Весић.


Поред нових аутомобила који имају и нови дизајн Град Београд ће наставити да улаже у комуналну милицију и већ је за ребаланс буџета припремљена куповина софтвера који ће омогућити да милиционери имају таблете током рада, како би ефикасније обављали посао, затим возила која ће снимати саобраћане прекршаје, бахато паркирање...

Како је казао, биће и више комуналних милиционера будући да досадашњи број није могао да покрије целу територију града.

Неке приградске општине уопште нису виделе комуналног милиционера, а сада ће све општине имати станицу комуналне милиције, истакао је.

"Наставићемо да улажемо у опрему комуналне милиције, они ће добити нову униформу, а улагање у комуналну милицију је улагање у ред како би грађани били заштићени", рекао је Весић.


Начелник Комуналне полиције Иван Дивац рекао је да је усвајање закона први корак у модернизацији и развоју комуналне милиције која је, како каже, створена у интересу грађана како би им се омогућило решавање проблема попут буке, бахатог паркирања и да нормално живе у граду.

"Хвала Београду, што је препознао значај комуналне милиције, и скупштини што је овај закон изгласала", рекао је Дивац.

Представљању нових возила присуствовала је и начелница Градске управе Сандра Пантелић, а њој и Весћу представници Секретаријата уручили су захвалнице.