На градским базенима, али и на Ади Циганлији данас је, због најављеног погоршања времена у послеподневним часовима, мање купача него претходних дана, међутим, сви параметри показују да ће ова година, ипак бити боља од претходне.

Директор Спортско-рекреативног центра "Ташмајдан" Милан Нововић каже да је посета данас мало слабија, али да је на базену, упркос прогнозама метеоролога, ипак присутан "пристојан" број Београђана.

"У претходној недељи посета је била далеко боља, и то је оно што нас чека и од уторка након стабилизације временских прилика. Генерално, ово је једна добра сезона, значајно боља од прошле године, чак и ако узмемо у обзир чињеницу да смо кренули десетак дана касније због финала Светске лиге у ватарполу", рекао је Нововић за Тањуг.

Према његовим речима, посета је у односу на лане два и по пута боља.

То значи да за викенд дневно има око 2.500 посетилаца, а током седмице их буде око 10.000, додао је он.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДОМИШЉАТ ВОЗАЧ: "Стопирао" себи казну?!

"До сада смо имали око 25.000 посетилаца, а сезона је почела 27. јуна. Ако наставимо овим темпом до краја сезоне могли бисмо да имамо око 50.000 или 60.000 људи. До сада смо имали и осам термина ноћног купања које се организује у периоду од 20 до 23 часа", рекао је Нововић.

Он истиче да неколико сектора води рачуна о безбедности купача, од спасилаца до запослених у Дому здравља "Палилула", а указује и да је вода у базену врхунског квалитета.

"Провере ради Градски завод за јавно здравље, а и ми радимо интерне, тако да очекујемо једну мирну и лепу сезону у наредном периоду", рекао је Нововић.

На Ади Циганлији данас је такође мање купача него претходног викенда, међутим, има оних који нису одустали од овог купалишта, па су слободан дан искористили возећи бицикл или ролере.