ВОЖЊА таксијем током летњих месеци зна да буде веома неугодна када поједини возачи одлуче да не укључе клима-уређаје, па се, тако, корисници неретко "кувају" до жељеног одредишта.

- Невероватно је да таксисти уопште не укључују "климе" у својим возилима, а путници уредно плаћају превоз, који притом није нимало јефтин - пожалио се суграђанин Бојан К. нашој редакцији.

Председник Савеза такси удружења Србије Александар Бијелић, за "Новости", тврди супротно.

- Сва такси возила имају "климе" и возачи их уредно укључују. Сумњам да би неко од возача радио и себе исцрпљивао на тај начин - каже Бијелић, за "Новости". - Сигурно да постоје таксисти који се одлуче да не упале "климу", али то је из оправданог разлога.

Према одредбама Одлуке о такси превозу, новчаном казном од 40.000 динара казниће се за прекршај такси предузетник, односно 80.000 правно лице, ако у возилу којим обавља такси превоз нема клима-уређаја.

Прочитајте још: Милиција и инспекција пишу казне због клима-уређаја

Казна у износу од 50.000 динара прописује се за прекршај правном лицу ако такси возач на захтев путника не укључи клима-уређај и када спољашња температура ваздуха пређе 25 степени.