МИЉАКОВАЦ већ две године има своје хероје. Скоро преко ноћи, обновљен је парк у Улици Станка Пауновића, уређен је плато испред Месне заједнице, болесној девојчици из Раковице донирана је скромна, али значајна свота новца да би јој барем мало било лакше. Иза свих ових племенитих дела крију се шесторица момака. Сви они су организација "Робин Худ".

Ове локал-патриоте махом су студенти, одлучни у намери да њихов крај заблиста. Циљ је да се цео комшилук анимира и прикључи акцијама, а судећи према постигнутом и све већем броју заинтересованих, на добром су путу. Њих шесторица држе све под контролом. Један од главних иницијатора да се "Робин Худ" из Шервудске шуме пресели на Миљаковац, јесте Милош Јовановић (29). Цела идеја потекла је из једне теретане у подруму!

- Старији момак из краја имао је салу за вежбање у подруму једне зграде - прича нам Милош.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Оданде довде" украс града

- Долазили смо ту да тренирамо и одлучили да тај подрум средимо. Када смо то обавили, синула нам је идеја како бисмо могли да поставимо шипке за вежбање на отвореном. То нам је била прва акција.

Иако је једна комшиница пријавила групу момака полицији како буше рупе у парку, када су објаснили сврху, допуштено им је да наставе рад. Тако су Миљаковчани добили теретану на отвореном, коју су својим средствима финансирали млади ентузијасти.

Мало помало, у том парку постављени су голићи за фудбал, нови обручи и мрежица на кошевима. Сада су ти терени места за организовање спортских турнира, а новац иде у хуманитарне сврхе! Девојчици Ани Јовановић, која је дуго у коми, "Робин Худ" доделио је средства од првог фудбалског турнира. Од такмичења у баскету, прикупљен је новац за сређивање оронулог платоа испред зграде Месне заједнице Миљаковац 1.

- Направили смо графите са грбом Србије и мотивима бомбардовања 1999. да се никад не заборави. Ту је и наш лого, зелена шајкача са пером. Комшије реагују одлично на наше ангажовање. Нико није узео четку и окречио оронуле зидове. Сада смо ту ми и ничију помоћ не тражимо - каже Милош.

Теретана коју су направили момци из краја

ФОНД ЗА БИБЛИОТЕКУ

За три недеље "Робин Худ" организоваће турнир у фудбалу. Новац од котизације отићи ће онима којима је то најпотребније, док ће донације из кутије отићи у фонд ове организације. Када скупе цифру од 100.000 динара, већ се зна на шта ће бити потрошена.

- Желимо да окречимо фасаду зграде миљаковачке библиотеке. Она је сада уништена којекаквим навијачким паролама. Нацртаћемо графите бар на једној страни зграде - прича Милош.