РАДОВИ у дворани "Александар Николић", у склопу спортског комплекса "Пионир", напредују боље од планираног па се очекује да ће реконструкција бити завршена и пре уговореног рока, а то је последњи дан септембра. Хала постоји већ 46 година, а ово је прва велика обнова након које ће Боград добити најсавременију спортску дворану. Ново рухо које ће огрнути ова дворана у складу је са свим пропозицијама међународних спортских федерација за одржавање такмичења европског и светског ранга.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Хероји с Миљаковца: Сређују крај, не траже ничију помоћ

Према пројекту који је подржао Град Београд, планирано је да буде проширен капацитет седећих места, као и замена паркета, кошева, семафора и телескопских трибина.

- Судећи по досадашњој динамици радова, извођачи су десет дана испред уговореног рока. Замењена су седишта, једна трибина је завршена, а на другој је остао мали део за замену. Постављено је и 90 одсто новог специјалног кошаркашког паркета - рекао је за "Новости" Иван Аксентијевић, директор продаје СЦ "Ташмајдан".

Пред викенд је започела и монтажа нових савремених телескопских трибина којима ће се управљати помоћу даљинског управљача.

- Хала ће бити спремна за нову кошаркашку сезону која почиње у октобру. Осим кошарке, очекујемо да ће се овде одржавати утакмице и такмичења и из других спортова - рекао је Аксентијевић.

Из дирекције СЦ "Ташмајдан" очекују да ће савремена дворана привући нове клијенте и више прихода.

- Хала постаје атрактивна и за одржавање музичких манифестација, јер је број седећих места са 5.600 проширен на 8.000 - каже Аксентијевић,

Биће реконструисан и плато испред хале а поставиће и бисту Александра Николића.