РАСКРСНИЦА улица Старине Новака, Краљице Марије и 27. марта ускоро ће бити завршена и у наредних неколико дана пуштена за саобраћај. Градски урбаниста Марко Стојчић каже за "Новости" да ће раскршћа бити завршена у договореном року, али је неизвесно да ли ће и део од Рузвелтове до Таковске бити до тада завршен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Примена новог Статута: Пакују се предмети за легализацију, са новим захтевима у - катастар

Упркос високим температурама, на градилишту дуж улица Краљице Марије, 27. марта и Џорџа Вашингтона, радници и механизација нису стајали. Путари су јуче постављали шине испред зграде градске управе и повезивали их постојећим. То значи да ће до краја недеље ова раскрсница у потпуност бити завршена и проходна за саобраћај. То ће умногоме смањити гужве у овом делу града. Шине се постављају и на укрштању са Булеваром деспота Стефана. Осим једне траке којом се крећу возила у правцу Панчевачког моста, возачима проблем праве и пешаци који овуда заобилазе градилиште. Зато додатно морају да успоре и буду на опрезу. Раскрсницу са Таковском путари још нису почели да реконстуишу.

- Радови теку одлично, ако се у обзир узму изузетно тешки услови у којима се одвијају - истакао је јуче главни градски урбаниста Марко Стојчић, који је заједно са помоћником градоначелника Андрејом Младеновићем обишао раднике. - Обим радова је далеко већи од онога што је пројектом било предвиђено. Тек након што су направљени широки откопи утврђено је да постоји много кварова који су морали да буду отклоњени. Апелујем на грађане да имају разумевања за ситуацију у којој смо се нашли. Веома је важно да радови буду урађени квалитетно како бисмо у наредних неколико деценија били "мирни" по питању овог дела града. О новим роковима, Секретаријат за инвестиције би требало да се изјасни наредних дана, када ћемо имати много јаснију ситуацију.

Угао 27. марта и Старине Новака

ТРИ ФАЗЕ

ПРЕМА плану обнове, радови су били подељени у три фазе. Права је од Рузвелтове до Таковске која је требало да траје 65 дана, за коју су надлежни рекли да ће бити готова до почетка школске године. Друга деоница, од Таковске до Француске требало би да тараје 70 дана, а трећа од Француске до Улице Тадеуша Кошћушка трајаће 65 дана. Рок за завршетак комплетне реконструкције је 20. децембар. Ипак, због радова који нису били предвиђени пројектом, одлагања су могућа.