ДОК школарци уживају на распусту, мајстори су се уселили у школе. Реконструкција појединих образовних установа је увелико у току, док се у неким тек припрема постављање скела и почетак радова. Улагања у образовање, један су од приоритета градских власти, а вредност радова који су у току је око 800 милиона динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стигле дозволе за санацију "Победника"

Према речима Славка Гака, секретара за образовање и дечју заштиту, највећа инвестиција је изградња основне школе у Лештанима, где све иде по плану. Посао је вредан 545,7 милиона динара, а изградњу школе финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима у склопу програма Владе Србије за обнову и унапређење објеката у области образовања, здравства и социјалне заштите.

Реконструкција ОШ "Краљ Петар Други" на Врачару, за шта је издвојено 30 милиона динара, при крају је и очекује се да буде завршена до краја ове недеље. Ускоро ће се отворити "градилиште" у ОШ "Цана Марјановић" у Сопоту, а за радове је издвојено око 37 милиона, као и у ОШ "Владимир Роловић" са инвестицијом од око 60 милиона динара.

- Током новембра би требало да почну радови на санацији мокрих чворова и фекалне канализације у ОШ "Кнегиња Милица", за шта је планирано 10,7 милиона динара - истиче Гак. - До краја године почиње и комплетно сређивање фасаде и столарије у ОШ "Раде Драинац", вредност радова је 32 милиона динара и реновирање фискултурне сале и електроенергетских инсталација у 12. београдској гимназији са 11,5 милиона динара.

Ради се на обнови фасада на четири основне и једној средњој школи, што је инвестиција од 66 милиона динара. У плану је и комплетна реконструкција Земунске гимназије, која је прошле године обележила 160 година рада, за шта је планирано око 360 милиона динара. Реч је највећој гимназији у Србији са 1.260 ученика. Зграда је направљена пре 140 година и од тада је рађена само једна реконструкција, на фасади.

ПЛАНОВИ

У ТОКУ је припрема и израда пројектно-техничке документације, а у другој половини следеће године планиран је почетак радова у још образовних установа.

На списку су основне школе - "Влада Обрадовић Камени", "Ратко Митровић", "Карађорђе" на Вождовцу и у Остружници, "Бора Лазић", Девета и Спортска гимназија, као и Трговачка школа.