Градоначелник Београда Зоран Радојичић обишао је у уторак радове на реконструкцији Карађорђеве улице и изјавио да радови теку по плану и да очекује да ће та улица бити пуштена у саобраћај, као што је и планирано, 1. септембра.

Радојичић је разговарао и са радницима који су му казали да није лако радити на високим температурама, али и упркос тим временским условима, каже градоначелник, радници дају свој максимум.

"Важно је да саобраћајнице буду готове до 1. септембра. Има још доста радова, али дубоко верујем да ћемо испоштовати рок и да ће саобраћајнице бити пуштене, чиме ће се мало растеретити гужве у Београду", рекао је Радојичић новинарима.

Према његовим речима, осим великог броја радника, на терену су и представници Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, који, каже Радојичић, врше надзор како би сви рокови били испоштовани.

Прочитајте још - Борча добија дом здравља


Навео је да ће се поједини радови у граду наставити и после 1. септембра, додајући да је у Београду започето доста пројеката који морају бити завршени до Нове године.

"С обзиром да имамо велики број инфрастурктурних пројеката који су важни за Београд, радимо много, јер, с једне стране, годинама није рађено и инвестирано у инфраструктуру одређених делова града која датира из 60-их, 70-их и 80-их година. С друге стране, одговорна политика председника Вучића довела је до тога да имамо новац који инвестирамо у Београд и целу Србију", рекао је Радојичић.

Каже да је улагање у инфраструктуру важно за Београд из више разлога - повећава квалитет живота грађана, привлачи стране инвеститоре, туристе, а предуслов је и за развој Београда као паметног града.