ЈУБИЛАРИ 15. по реду "Београдски карневал бродова" биће одржан наредне суботе, 31. августа у периоду од 16.00 до 23.00, на простору Сава променаде, односно између Бранковог моста и Газеле. У карневалској атмосфери, са много музике и забаве за целу породицу, Београђани и гости престонице уживаће у паради пловила која ће дефиловати Савом и Дунавом, док ће се на обали током поподнева и вечери одвијати разноврсни садржаји. Организатор догађаја је Туристичка организација Београда под покровитељством Града.

- "Београдски карневал бродова" је прилика да у јединственој фестивалској атмосфери уживамо са својим породицама и децом у чарима београдских река - истакао је Миодраг Поповић, директор ТОБ. - Ово је и прилика да на симболичан начин приведемо и више него успешну сезону крају и припремимо се за јесењи период када нас очекују велики и значајне културне манифестације.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дочек нове 2020. на Тргу републике!

Почетак карневала биће обележен свечаним наступом Полицијског оркестра који ће извести песме о Београду, али и дефилеом мажореткиња. За програм на бини биће задужени дечји хорови, певач Сергеј Ћетковић, док ће публика у вечерњим сатима уживати у нумерама групе "Гарави сокак" и певачице Иване Петерс. Традиционални карневалски ватромет ове године биће изведен у ритму и уз звуке музике. Право да учествују у поворци бродова имају само пловила са регистрацијом, као и чамцима могу да управљају само они који за то имају дозволе.


РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ

ОРГАНИЗАТОРИ су за најмлађе посетиоце припремили и низ креативних радионица. Малишани ће имати прилику да се опробају у изради карневалских маски, гусарских бродића и маски са познатим ликовима анимираних јунака.

Саставни део догађаја биће и маскембал инспирисан карневалом у Венецији.