РАДОВИ на Тргу републике су при крају, а саобраћај би, према најавама челника, требало да буде пуштен 1. септембра. Иако је најављено да измештања линија јавног превоза неће бити, барем засада, суграђани су приметили да су стајалишта са платоа "протерана".

Станице су сада постављене на ободима трга, па гужви на самом платоу неће бити. У Коларчевој улици су тако постављена два стајалишта. Једно се налази између ДКЦ "Београд" и пекаре, а друго испред новоотвореног хотела Centar No.1, који се налази у згради некадашњег "Југоекспорта".

Новитет је и стајалиште у Македонској улици, непосредно пред раскрсницом са Дечанском, постављено испред банке.

Из Секретаријата за јавни превоз кажу да ће на стајалиштима у оквиру терминуса "Трг републике" и даље стајати линије 27, 32Е, 43 и 96, а на станицама у Васиној линија 31 и све тролејбуске линије.

Прочитајте још: Трг републике готов у септембру?

- На стајалишту испред пекаре у Коларчевој, стајаће тролејбуске линије 19, 21, 22 и 29, као и аутобуске линије 24, 26, 31, 37, 44. Код новоотвореног хотела стајаће тролејбуси 19, 21, 22 и 29, као и аутобуси 24, 26 и 31. Возила на линији 37 и 44 пристајаће на станици код "Стакленца". На стајалишту испред "Дунав осигурања " у Македонској заустављаће се тролејбуси 28 и 41.


ПОПИС СВИХ СТАНИЦА

СЕКРЕТАРИЈАТ за јавни превоз недавно је расписао јавну набавку за израду катастра стајалишта јавног превоза на територији града. То значи да би изабрани понуђач требало да попише све станице у граду, али и приградским општинама, напише где се тачно налазе и опише их.