ДОМУ здравља "Др Сима Милошевић" на Чукарици новцем из градског буџета купљена су два модерна ултразвучна апарата. Тим поводом ову здравствену установу посетио је председник Скупштине града Никола Никодијевић са сарадницима и истакао да је ова здравствена институција изузетно значајна, будући да се ту лечи око 200.000 пацијената и његове службе покривају територију од Бановог брда, преко Жаркова, Железника, Умке, до Моштанице и Белих вода.

- Ми смо ове године издвојили 22 милиона динара за реконструкцију здравствених станица које припадају овом дому здравља, као и за набавку медицинске опреме. Са два нова ултразвучна апарата успели смо да успоставимо систем дијагностике на високом нивоу, што је изузетно важно, а са друге стране пацијенти ће имати много једноставнији приступ специјалистичким услугама, уз смањење листе чекања у клиничко-болничким центрима - казао је Никодијевић. Он је нагласио да Град Београд до краја године планира да здравственим станицама купи још шест рендген апарата и седам ултразвучних.

Прочитајте још: Радојичић: Шест рендген апарата за домове здравља у Београду

- У току су и други радови у оквиру Дома здравља "Др Сима Милошевић", па ће тако ускоро бити завршена реконструкција крова у здравственој станици на Умци, завршени су радови у Сремчици и набављена санитетска возила за здравствене станице - рекао је Никодијевић.

СРЕЂИВАЊЕ ОБЈЕКАТА У ЖАРКОВУ И ЖЕЛЕЗНИКУ

ВРШИЛАЦ дужности директора Дома здравља "Др Сима Милошевић" др Ненад Бјелица нагласио je да је ова здравствена институција тиме стекла могућност да суграђанима пружи нову услугу.

- Служба радиологије никада није имала свој ултразвучни апарат, а сада имамо независан рад интернистичке и радиолошке службе, где свака има свој апарат, што је нарочито значајно у хитним ситуацијама. Следи нам уређивање објекта у Жаркову, који има 70.000 пацијената, и потом објекат у Железнику, у коме ћемо решити проблем са грејањем - казао је Бјелица.