Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас завршне радове у Булевару војводе Путника који ће, како је најавио, у потпуности бити готови у недељу, 15. септембра.

Та саобраћајница је, рекао је Весић новинарима након обиласка радова, изузетно прометна и користи је велики број грађана који из Раковице иду према центру града, обзиром да још увек нема приступних саобраћајница Мосту на Ади.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић: Потврђен кредитни рејтинг града Београда

"Ова улица је била у веома лошем стању и драго ми је што је ''Београд пут'' за нешто више од месец дана успео да је санира", рекао је и најавио да ће се радити и други део улице, према Милошевом конаку.

На Савском венцу је током лета сређено неколико саобраћајница међу којима су улица Љутице Богдана, Булевар мира, Булевар кнеза Александра Карађорђевића, подсетио је заменик градоначелника и додао да су у току радови у Улици Светозара Марковића.

"Полако сређујемо улицу по улицу како би грађани Савског венца имали путну инфраструктуру онакву какву заслужују", рекао је Весић.

Највећи пројекат на Савском венцу је, каже, реконструкција Савског трга која је почела и биће завршена на пролеће следеће године, а у питању је пројекат вредан више од 20 милиона евра.

фото П.Митић


Осим тога, истакао је Весић, до краја месеца биће пуштен Булевар Вудроа Вилсона који је потпуно нови булевар, паралелан са Савском улицом.

На пролеће ће, како је и обећано грађанима, почети реконструкција Улице кнеза Милоша, најавио је Весић и додао да ће се радити и обнова Сењачке пијаце.

фото П.Митић


"Мислим да грађани Савског венца могу да буду задовољни", истакао је Весић наводећи да Град Београд и општина Савски венац улажу пуно како би у тој општини били решени инфраструктурни проблеми, који деценијама нису решавани.

фото П.Митић


Радове у Булевару војводе Путника је, између осталих, обишла и председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

САОБРАЋАЈ ОД СТАРИНЕ НОВАКА ДО ТАКОВСКЕ - 15. СЕПТЕМБРА

Саобраћај у Улици 27. марта, од Старине Новака до Таковске, биће пуштен 15. септембра, најавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Очекује се, рекао је за "Телеграф", да до краја септембра или у првим данима октобра буде пуштен саобраћај у Улици краљице Марије, на потезу од Рузвелтове до Старине Новака, чиме ће читав део од Рузвелтове до Таковске бити реконструисан.

Радови се, истакао је, увелико изводе у делу од Таковске до Булевара деспота Стефана.

"Настављамо да радимо Џорџа Вашингтона, па Душанову улицу све до некадашњег Тадеуша Кошћушка. То ће све трајати до краја ове године када ће сва четири булевара бити завршена", додао је Весић.

Када је реч о изградњи нове аутобуске станице у Блоку 42, истакао је да је план да се до краја године уради комплетан станични плато, док би до краја следеће године требало да буде завршена изградња нове аутобуске станице, заједно са пратећим објектима.