ИСПРЕД зграде на Бановом брду, на углу Ваљевске и Николаја Гогоља, где скоро два месеца трају протести станара након што је зелена површина испред њиховог објекта ограђена и дрвеће посечено, у суботу је дошло до инцидента. Сукобили су се станари зграде који покушавају да спрече изградњу нове вишеспратнице и, наводно, представници инвеститора. У МУП Чукарице "Новостима" је потврђено да је полиција интервенисала, а било је посла и за Хитну помоћ.

Како су станари испричали, неколико особа дошло је у пратњи човека из "Водовода", који је наводно требало да прикључи воду на плацу, који станари зграде сматрају својим двориштем.

- Почели су да нас сликају и снимају, а када смо их питали зашто то раде нису желели да одговоре - причају станари. - Када смо их замолили да се представе, одбили су, а затим одгурнули комшију који је пао на земљу. Други је одмах притрчао да му помогне, али је добио ударац по носу.

Након тога настао је прави хаос, револтирани станари почели су да вичу, па је убрзо на локацију стигла полиција и Хитна помоћ. Повређени су превезени у Ургентни центар где им је урађена даља дијагностика.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БОРБА СТАНАРА У ПОЖЕШКОЈ УЛИЦИ: Цвећем na ограду инвеститора (ФОТО)

- Полицијска станица Чукарица је позив примила око 9 часова, када је пријављено да је на углу Ваљевске и Николаја Гогоља дошло до туче. Полицијски службеници одмах су изашли на терен и затекли две особе које су изјавиле да им је напозната особа задала ударце у пределу главе - рекли су за "Новости" надлежни из МУП. - Убрзо је идентификован човек за којег се сумња да их је ударио, након чега је приведен у Полицијску станицу Чукарица. О свему је обавештено надлежно тужилаштво, а након утврђивања степена повреда, по налогу тужилаштва, биће поднета одговарајућа пријава.ГО ЧУКАРИЦА: ИМАЈУ ДОЗВОЛЕ

ЗГРАДА која се налази између Пожешке, Ваљевске и Улице Николаја Гогоља окружена је зеленилом. Међутим, средином јула су се појавили радници са тестерама, оградили су парцелу и поставили натпис: "Забрањен приступ. Приватна својина", о чему су "Новости" писале. Како је тада потврђено нашем листу у ГО Чукарица, реч је о приватном поседу за који је добијена грађевинска дозвола."НИВА БИЛДИНГ": СУКОБ ИЗБИО У САМООДБРАНИ

ИЗ грађевинске фирме "Нива билдинг" истичу да је сукоб на углу Ваљевске и Николаја Гогоља избио у "самоодбрани двојице људи са групом агресивних особа које су их окружиле".

- Наведена локација није зелена површина, већ приватна својина. Наша фирма је 2014. године купила од физичког лица приватно земљиште, уредно укњижено као право својине продавца - истичу из "Ниве". - Удаљеност приземља од зграде Пожешка 158-160 ће бити између 13 и 15 метара, код сва три објекта, што је уобичајена ширина улица са тротоарима у целом Београду. Паркирање је обезбеђено у подземним нивоима, што је за нас озбиљан трошак, али је такво решење неопходно на основу Плана детаљне регулације. (Г. Н.)