УЛИЦА 27. марта, од Старине Новака до Таковске, поново је отворена за саобраћај. Како је најавио Горан Весић, Улица краљице Марије, од Рузвелтове до Старине Новака, биће пуштена за возила у првим данима октобра. Он је додао да је у том послу било проблема, јер инсталације нису биле уписане како треба. Од 19. септембра, за возила ће у потпуности бити проходна раскрсница Таковске са улицама 27. марта и Џорџа Вашингтона.

Према Весићевим речима, уз нови коловоз у Улици 27. марта, замењена је комплетна инсталација, водоводна и канализациона мрежа, урађени су нови тротоари, паркинг-места. Он је додао да је испод нових шина постављена подлога која приања, па се више неће осећати вибрације. Весић је захвалио извођачима на вредном раду, као и грађанима који су имали стрпљења.

- Сви који живе у улицама 27. марта и Краљице Марије веома добро знају на шта су личиле њихове улице, које деценијама нико није сређивао, до пре само неколико месеци - рекао је Весић. - Изглед тих улица је био срамота за град. Сада су улице реконструисане и сада изгледају како треба да буду уређени булевари у једној европској престоници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић: Завршава се обнова 27. марта, саобраћај од понедељка

Говорећи о обнови коловоза око Трг републике, Весић је рекао да је почела поправка и поновио да је "скандалозно" како је извођачу пало на памет да направи улицу коју не могу да користе бициклисти и мотоциклисти, већ само аутомобили.

- У данашње време се мора водити рачуна о свим видовима саобраћаја - навео је он. - Ми смо град који се залаже за развој бициклизма. Невероватно је да се у центру направи улица где бициклисти не могу да прођу.


ОБНОВА КОЦАКА

ИЗВОЂАЧ радова ангажован на реконструкцији Трга републике ће обнову коцки на коловозу урадити о свом трошку и ту неће бити никаквог попуста. Дао сам рок 35-40 дана. Почели су да раде, и за њихово добро је да тај рок не прекрше - оштар је заменик градоначелника Горан Весић.