ИАКО су добили позив председника Србије Александра Вучића за разговор, који их је и замолио да одустану од радикализације протеста, таксисти ће и данас, 14. октобра бити на улицама престонице. Сатница протестне вожње је померена, па ће уместо од 13.00 до 15.00, улицама возити од 14.00 до 17.00, са четири локације широм града у шест колона до зграде Владе.

Током викенда, а поводом протеста таксиста, ставове су сукобили Министарство саобраћаја и бивши директор Агенције за безбедност саобраћаја Милан Божовић.

Таксисти ће и данас кренути са четири локације у граду, али овог пута у шест колона. У две колоне возиће из Блока 70 и испред хале "Александар Николић", а у по једној са Обреновачког пута и из Кумодрашке улице, све до Владе Србије. На ове четири локације окупљање почиње у 14.00, а сат касније кренуће у протестну вожњу. Колоне возила, осим преко Бранковог моста, данас ће се кретати и мостом Газела. Последњег сата, такси возила "слиће" се и зауставити у Немањиној улици, Кнеза Милоша, а овога пута, према најавама, биће блокиране и Савска улица и Славија. Скуп би требало да се заврши у 17.00.

Прочитајте још - ТАКСИСТИ ПРИХВАТИЛИ АПЕЛ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Газела неће бити блокирана

Александар Бијелић, из Савеза ауто-такси удружења Србије, још једном је поновио да ће таксисти прихватити позив председника Србије Александра Вучића на разговоре.

- Термин састанка још увек није познат, јер то не зависи од нас. Али, послушали смо председника Вучића, па колеге из Новог Сад, Ниша, Крагујевца и Панчева неће долазити у Београд - рекао је Бијелић.

Огласило се Министарство саобраћаја нагласивши да су неосноване оптужбе које је Милан Божовић изнео на њихов рачун, рекавши да "грађани плаћају цену блокаде престонице".

- Најоштрије одбацујемо оптужбе Kомитета за безбедност саобраћаја о одговорности за штрајк таксиста и блокаду Београда. Појединци из Kомитета за безбедност саобраћаја предњаче у проналажењу оправдања за CarGo, који крши Закон о превозу путника. - наводе у Министарству.

Прочитајте још - Завршен протест, таксисти најавили радикализацију од понедељка (ФОТО/ ВИДЕО)

МИНИСТАРСТВО

МИЛАН Божовић је рекао да грађани сада плаћају цену пропуста које је Министарство саобраћаја направило још док су формиране радне групе за доношење Закона о превозу путника.

- Суштина саобраћаја и транспорта јесте задовољење потреба корисника. Да ли је могуће да Министарство није видело да 650.000 Београђана користи CarGo? Ако су то знали, пред тим не могу да жмуре - казао је Божовић.