СМАЊЕЊЕ ваздушног притиска, појачано струјање ваздуха и пораст температуре повољно су утицали на квалитет ваздуха у Београду. Како је саопштено из Секретаријата за заштиту животне средине, услед пораста спољне температуре смањена је активност кућних ложишта и емисија загађујућих материја у ваздух, па је ових дана квалитет ваздуха у Београду у категорији "добар" или "одличан".

Прочитајте још: ЕВО И ДОКАЗА: Београдски научници једном сликом показали колико је био загађен ваздух у престоници (ФОТО)

- Оцењивање је на сваких сат времена, на основу података добијених мерењем концентрације загађујућих материја у претходном сату, добијених са аутоматских мерних станица којима управља Градски завод за јавно здравље - кажу из Секретаријата.

Метеоролози за наредни период најављују пад температуре, а самим тим и повећање концентрације загађујућих материја у ваздуху.

- Апелујемо на грађане да прате препоруке за понашање у случајевима повећаног загађења ваздуха које ће бити доступне преко апликације на сајту Града Београда.