У НАРЕДНИХ десет година, ниједна кућа у Београду неће бити без канализације, а циљ је да се сва фекална вода прерађује како не би загађивала реке. Ово је јуче изјавио заменик градоначелника Горан Весић, приликом обиласка радова на изградњи канализације у обреновачким насељима Уровци и Кртинска.


Према његовим речима, око 740 кућа на територији ове општине за годину дана имаће канализациону мрежу.


- Један од наших следећих пројеката биће фабрика за прераду отпадних вода у Обреновцу, како би све фекалне воде долазиле ту на прерађивање - рекао је Весић.


Током обиласка обреновачких насеља, он је најавио да ће од 1. јануара почети да ради градска пољопривредна инспекција.


Прочитајте још: Калуђерица: Отпадне воде теку улицама


- Од пољопривредног земљишта је наплаћивана трећина, а сада ћемо са инспекцијом више наплаћивати. Сав приход биће намењен за пољопривреду, атарске путеве, пољочуварске службе... Изменама Закона о главном граду, Београд је од Републике преузео све надлежности када је пољопривреда у питању. Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, најавио је за 15. новембар отварање тендера за изградњу канализације на Шабачком путу. - Припрема се изградња канализације у деловима Забрежја и Белог поља. Реч је о 1.000 домаћинстава која ће бити покривена овом мрежом, као и о изградњи друге недостајуће инфраструктуре - путеви и даљинско грејање - рекао је Чучковић.