ДЕО Улице Џорџа Вашингтона, од Булевара деспота Стефана до Таковске улице, пуштен је за саобраћај, а преосталих 100 метара саобраћајнице ка Бајлонијевој пијаци биће отворено око 5. децембра. Тиме ће први део посла на реконструкцији коловоза четири дорћолска булевара бити завршен, а наставак радова најављен је за почетак априла наредне године.


- Сада се аутомобилски саобраћај несметано одвија од Рузвелтове до Булевара деспота Стефана, а последњи део до Дринчићеве улице биће пуштен за проток возила за око две недеље - истакао је заменик градоначелника Горан Весић, који је обишао део реконструисане саобраћајнице.


Како он истиче, радници компаније "Енергопројект" настављају убрзано да раде на поплочавању тротоара и уређењу паркинг места, како би и тај посао био завршен најкасније до половине јануара, што највише зависи од временских прилика.


- Извршили смо притисак, односно неколико пута смо разговарали са извођачима радова и захтевали он њих да максимално убрзају уређење пешачких стаза и паркинга, тако да ће тај посао сигурно бити завршен до краја ове или почетком наредне године, у зависности од тога колико ће бити сунчаних дана - напомиње Весић. - Грађани ће тада моћи да виде како изгледају нови и реконструисани булевари у којима су промењене све инсталације, урађене нове трамвајске шине и контактна мрежа, а како изгледа део који није реконструисан и који нико 70 година није такао.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РАДОВИ У ЏОРЏА ВАШИНГТОНА: Возачи неспремни, станари забринути


У току реконструкције путари су се сусретали са потешкоћама, а последњи проблем представљао је кабл од 35 киловата, који је успорио завршетак последњих 100 метара до Дринчићеве улице. Како не би дошло до прекида и оштећења, морала је да се сачека сагласност ЕПС, па је читав посао због тога продужен за још две недеље. Наставак радова на уређењу четири дорћолска булевара, на потезу од Дринчићеве улице до Пијарона де Мондезира (бивша Тадеуша Кошћушка), према речима заменика градоначелника, очекује се почетком априла 2020. године.


Раша Попов; Фото: В.Данилов


ПЛАТО РАШЕ ПОПОВА


КАКО је најавио заменик градоначелника Горан Весић, радови на уређењу платоа између Кнез Данилове и Улице 27. марта почеће за две недеље, пошто је порушено неколико бесправних објеката који су се ту годинама налазили.


Простор ће понети име чувеног књижевника, публицисте и глумца Радивоја Раше Попова, а биће постављена и његова статуа.