ВЕЧЕРНјА сцена позоришта "Бошко Буха" била је у уторак увече мала да прими све посетиоце који су желели да погледају премијеру најновије верзија Нушићеве "Госпође министарке", у мушкој глумачкој подели а у адаптацији и режији Тање Мандић Ригонат. Глумац Горан Јевтић, први мушкарац који је одиграо чувену Живку, сјајно се снашао у овој улози. Публика није штедела аплаузе, како за њега, тако и за остале глумце.

Осим Јевтића, који игра насловну улогу, у представи се појављују и Михаило Тодоровић, који игра Живкиног мужа, министра Симу, у улози зета Чеде је Милош Влалукин, а ћерку Дару глуми Урош Јовчић. Служавку Анку у овој постави тумачи Немања Оливерић, а доктора Нинковића Виктор Савић.

Једина глумица у представи је Катарина Марковић у улози детета Раке.

Ипак, и ова "Госпођа министарка", иако је нешто другачија од својих претходница, по жанру је комедија, а у то се уверила и публика, која, током читаве представе није престајала да се смеје.

Реакције гледалаца, међу којима је било и много личности из јавног живота, највише редитеља и глумаца, биле су одличне.

- Мада сам и раније гледала неколико верзија "Госпође министарке", овај комад је потпуно другачији и оригиналан - каже једна од гледатељки. - Посебно ми је био интересантан Горан Јевтић, који се у улози чувене Живке сјајно снашао и изнео сву малограђанштину, коју она представља, а која је и данас, у нашем друштву у великој мери заступљена.


ВЕЛИКА ЕКИПА

У ВЕЛИКОМ глумачком ансамблу су и доајен Власта Велисављевић као ујка Васа, Драгољуб Денда као тетка Савка и Бранислав Платиша, у улози тетке Даце. Распуштеницу Соју глуми Александар Радојичић. Редитељка Тања Мандић Ригонат је осмислила сценски простор, а костиме из тридесетих година прошлог века креирале су Ивана Васић и Ивана Шешлија, док је композитор Драшко Аджић.