НА место в. д. директора Атељеа 212, Град Београд именовао је Новицу Антића, некадашњег државног секретара у Министарству културе, зато што досадашњем вршиоцу ове дужности, глумцу Бранимиру Брстини, 25. септембра истиче мандат - изјавио је, за "Новости", градски секретар за културу Иван Карл, реагујући на наводе глумца Тихомира Станића да је преко лета и без знања глумаца изабран нови в. д. директора ове куће.

- Управни одбор Атељеа 212 није расписао нити спровео конкурс за избор директора, што је требало да уради шездесет дана пре истека в. д мандата, и Антић је именован за ту функцију како ово позориште не би остало без овлашћеног лица после 25. септембра - рекао је Карл, истичући да се нада да ће УО ове куће у наредном законском року објавити тај конкурс.

Антић, коме 26. септембра почиње мандат, каже за наш лист да не би прихватио ово именовање да је Брстина, или било који други директор позоришта, смењен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Атеље 212 бољи од Бродвеја


- Никада не бих дошао на нечије место на тај начин, јер нити сам такав човек, нити сам тако нешто до сада икада радио. Осим тога, очекујем, и моја је жеља, да се јавним конкурсом за избор директора Атељеа 212 што пре обави ова законска процедура, али то, тренутно, није предмет мог размишљања. Иза себе већ имам тридесет година рада у култури, и немам ту врсту амбиција, уколико ме колектив те куће не жели, и сматра да му нисам потребан и да могу нешто да допринесем. То ћемо брзо видети и они и ја. Ако се покаже да је тако, и да, у року у којем будем обављао функцију вршиоца дужности директора не будемо сви заједно имали добре резултате, нећу имати никакву жељу да останем у Атељеу - изјавио је Новица Антић.


Новица Антић