ГЛУМАЦ Тихомир Тика Станић, у изјави за "Новости", демантовао је писање неких медија, који су објавили његову наводну одлуку да напусти своју матичну кућу, Атеље 212.

- Нисам рекао да одлазим, изјавио сам да ћу још размислити и видети шта ћу да урадим, а можда ћу и отићи из Атељеа. То су биле моје речи, али су оне у тим написима подигнуте на "виши ниво", зато што наши медији воле додатно да конструишу афере и скандале - каже Станић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тихомир Станић: Публици сам открио целог себе

Подсећања ради, један од наших најпопуларнијих глумаца огласио се недавно против одлуке Града Београда, којом је на место в. д. директора Атељеа 212 именован Новица Антић, јер досадашњем вршиоцу ове дужности, глумцу Бранимиру Брстини, 25. септембра истиче мандат. Станић је тада изјавио да је то урађено без договора са ансамблом ове куће, иза њихових леђа током лета и годишњих одмора, уместо да је расписан конкурс, да ће он овакав избор в. д. директора бојкотовати, и да ће се побунити против њега. Али, методе своје борбе тада није саопштио.

Реагујући на ове Станићеве наводе, огласио и градски секретар за културу Иван Карл, који је рекао да Управни одбор Атељеа није расписао нити спровео конкурс за избор директора, што је требало да уради 60 дана пре истека в. д. мандата Бранимиру Брстини, да је Антић именован за ту функцију како позориште не би остало без овлашћеног лица после 25. септембра, али и да се свакако очекује расписивање конкурса.