Редитељ Франсис Форд Копола каже да се "лоше осећа" због тога што је "Кум" омиљени филм Бориса Џонсона, јер сматра да ће британски премијер ускоро "одвести Велику Британију у пропаст".

Џонсон је летос у интервјуу за Дејли мејл навео да му је Кополин легендарни мафијашки филм из 1972. године, у којем играју Марлон Брандо, Ал Паћино и Дајана Китон, најдражи филм свих времена, преноси сајт Рте.

Прочитајте још: ФАРАЖ ПРЕДВИЂА ИЗДАЈУ И ХАОС: Џонсон губи у парламенту, Брегзит се одлаже, остају две опције


Копола је рекао да се Џонсон придружио "најбруталнијим личностима модерне историје, укључујући Садама Хусеина и Муамера Гадафија", којима је тај филм био најомиљенији.

"Лоше се осећам што би сцене из гангстерског филма могле да инспиришу било коју активност у стварном свету или охрабре некога кога видим да ће довести Британију у пропаст", рекао је Копола у интервјуу за британски вебсајт МаркетВоч.

Прочитајте још: Борис Џонсон и Жан-Клод Јункер у Луксембургу о Брегзиту

"Волим Уједињено Краљевство и његове многобројне доприносе човечанству - од нашег лепог језика и Њутнове физике до пеницилина - и зато сам ужаснут што се разматра тако глупа ствар као што је излазак из Европске уније", рекао је редитељ.

Како се наводи, британски премијер је рекао да му се посебно свидела сцена убиства из освете приказана у "Куму".

За разлику од Џонсона, бивша премијерка Тереза Меј је изјавила да су јој најдража три филма: Казабланка, Џејмс Бонд - Само два пута се живи и Бегунац.