ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ – У Великом Градишту од 24. до 28. септембра одржава се Фестивал аматерских позоришта „Штап и канап“ - ШИК, пети по реду, у организацији Културног центра „Властимир Павловић Царевац“.


Након свечаног отварања манифестације, прва на програму биће представа “Нећу кући“, у извођењу Аматерског позоришта „Ресавица“. Наредних дана публика ће видети још пет представа: „Сироти мали хрчки“ - „Театар 96“ Лапово, „Живот из почетка“ - АП „Јовица Јелић“ Банатско Карађорђево, „Напред у отаџбину“ - Позориште младих „Абрашевић“ Крагујевац, “Не играј на Енглезе“ - БАГ Театар Бољевци и „Мигранткиња Лејла или Далеко је Хајделберг“ - Поетски театар Обреновац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дечје позориште из Москве 4. октобра у Београду


Завршне вечери фестивала, за који су улазнице бесплатне, на програму су проглашење победника, уручење награда и представа „Жанка и Царевац“, у извођењу Удружења грађана „Пламен културе & УПИФУБР“ из Пожаревца. Идеја о покретању ове позоришне смотре проистекла је из чињенице да велики број аматерских позоришта функционише са скромним средствима, уз помоћ «штапа и канапа», па је фестивал јединствена прилика за њихову афирмацију.


Плакат са програмом ШИК-а; Фото: Културни центар В. Градиште