ПРОМОЦИЈА књиге познатог хрватског интелектуалца Хрвоја Класића „Бијело на црно: лекције из прошлости за будућност“, у издању “Накладе Љевак”, биће приређена вечерас у клубу Трибина младих КЦНС у у 19 сати. О књизи ће поред аутора говорити и Бојан Панаотовић – директор Културног центра Новог Сада.

Књига „
Бијело на црно: лекције из прошлости за будућност” садржи Класићеве колумне које овај познати историчар и предавач савремене историје на Одсеку за историју Филозофског факултета у Загребу, недељно објављује на порталу Нет.хр.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
„НОВОСТИ“ НА САЈМУ: Непролазна магија "Српских љубави"

Класић у својим колумнама критикује лажни национализам, устаје против понављања фашизма и уочава квалитетне појаве у хрватском друштву. У својим кратким есејима аутор врло елоквентно, занимљиво и аргументовано подсећа јавност на важност дијалога и међусобног уважавања, пишући против спреге политике и криминала, обнављања фашистичко-нацистичких становишта, опструкције демократије и лажирања историјских чињеница.


- Размишљајући о својој професионалној и друштвеној улози проценио сам да писање научних радова и држање наставе студентима, колико год се трудио бити квалитетан и иновативан, није довољно. Зато сам одлучио искористити сва средства како бих оно чиме се бавим што више приближио најширој јавности - каже Класић.