У четвртак, 24. октобра са почетком у 20 часова, у “Театру на Брду”, биће одржана премијера представе “Цело тело ту ме боли”, продукције „Клан“, коју већ годинама успешно води наш прослављени глумац Андрија Милошевић.


Сива комедија “Цело тело ту ме боли” сценаристе и редитеља Николе Коље Пејаковића је савремена прича о односу између доминантне мајке Јелисавете и њеног депресивног, у живот разочараног и размаженог сина Велимира Веље, којег зову Сава, у раним четрдесетим. Веља је посао на Математичком факултету заменио седењем код куће и презиром према спољњем свету који не разуме и у којем се не сналази. Када једног јутра, због инструкција из математике, у њихову кућу ушета млада и амбициозна Стана, певачица на почетку каријере, која савршено разуме правила света у којем живи, Вељин живот и живот његове мајке попримају драматичне обрте, уз обиље комичних ситуација. Након овог јутра ништа више неће бити исто у животима главних јунака.


Комад је настао по мотивима Лекције, Ежена Јонеска, и прича једну апсурдну причу о нашем времену које се, по много чему може назвати - време апсурда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У ЧАСТ ЧУВЕНЕ ЖАНКЕ СТОКИЋ: Представа "Авети" отвара фестивал


У улози мајке је Светлана Цеца Бојковић, Радован Вујовић је у улози сина Велимира, док младу певачицу Стану игра Андријана Оливерић.


Иако се чини као готово дневно-политички актуелна, ова прича захвата проблеме који су стари колико и људски род. Друштво тоне у грех и простаклук, без обзира што се одређени делови друштва, назиглед, снажно опиру томе. Публика ће препознати догађаје и карактере из своје околине, смејаће се и подсмевати онима на сцени, али ће моћи и да осети себе као део тог проблема. Овај комад не аболира никога, сви су криви, нема невиних. Остаје нам само да се томе смејемо.“ Каже редитељ Никола Пејаковић за Новости Онлине.


Након премијере представе 24. октобра, следе репризна играња 25. и 26. октобра, после чега ће се представа наћи на редовном репертоару „Театра на Брду“.