НА тржиште Србије стигла је пета генерација модела "Хонда ЦР-В " која је представљена домаћој публици на ексклузивној промоцији у београдскком BelExpo центру.

Овај модел представља најсавременији и најнапреднији СУВ који је "Хонда" икада направила и у својој петој генерацији, софистицираност и искуство вожње, подиже на још виши ниво у односу на претходни модел. Уз читав низ унапређења – од елемената ослањања и управљања, највеће практичности и пространости кабине и пртљажника у класи, до напредне "Honda Sensing" технологије која долази у свим пакетима као стандард, нови "ЦР-В" се од сада може опционо поручити и са седам седишта.

- За "Хонду" се каже да је понос Јапана, а нови "ЦР-В "је дефинитивно понос "Хонде". На европском тржишту, овај модел је временом издвојила поузданост, највећа практичност у класи, безбедност и врхунски квалитет. Нови ЦР-В представља искорак у свим сегментима и комбинацијом најсавременије технологије, модерног дизајна и квалитетних материјала, нови "ЦР-В" привући ће бројне купце који траже најбољи однос цене и квалитета. -изјавила је генерална директорка Делта Ауто Групе Александра Ђурђевић.

Прочитајте још - ''Хонда'' пензионисала Асима – најпознатијег робота (ФОТО/ВИДЕО)

Напредна шасија гарантује највећу удобност у вожњи, али и “off-road” способност.. У складу са глобалним трендовима, "Хонда" је искључила дизел агрегат у производњи новог "ЦР-В" модела, тако да се у продаји налазе две варијанте "VTEC TURBO" бензинског агрегата 1,5 са шестостепеним мануелним (173 КС) или опционалним ЦВТ аутоматским мењачем (193 КС). ЦВТ мењач омогућава оптималан баланс између потребног обртног момента и броја обртаја мотора, чиме обезбеђује умерену потрошњу горива. Такође, од марта следеће године очекује се и верзија на хибридни погон.

Безбедносни “Honda Sensing” систем од сада долази у стандардној опреми. Овај систем упозорава возача на возило испред, враћа возило уколико је изашло из своје саобраћајне траке и успорава, односно прилагођава брзину возилу испред себе. Поседује систем за препознавање возила у “мртвом углу”, саобраћајних знакова, као и интелигентни адаптивни темпомат. Унутрашњост новог модела одликује врхунски квалитет материјала као и висок ниво завршне обраде. Инструмент табла је у потпуности дигитална, док се најважније информације налазе се и на “head-up display”-у. Нови кориснички интерфејс укључује паметно распоређене команде за лакше управљање, као и нови мултимедијални уређај, који подржава Андроид и Apple car play апликације.

Од прве генерације модела, 1995. године, Хонда ЦР-В је један од најпожељнијих СУВ модела у класи, а од 2013. године има и статус најпродаванијег СУВ-а на свету. Основна цена модела ЦР-В у Comfort пакету стартује од 29.490 евра, док код верзије са погоном 4x4 и пакетом опреме Elegance из којег издвајамо ЛЕД фарове, навигациони уређај, адаптивни темпомат, алуминијумске фелне од 18” цена износи 32.490 евра.