Нова "хјундаи кона" је освојила АБЦ награду за "Најбољи аутомобил године 2019" у Шпанији. Ову награду додељује угледни лист "АБЦ" и важи за једну од најпрестижнијих награда у аутомобилској индустрији у земљи. О добитнику ове награде одлучује жири састављен од 36 новинара из различитих медија, новина, часописа, телевизије, радија и агенција, као и јавно гласање на сајту листа "АБЦ".

Награда узима у обзир како екстеријер тако и ентеријер, технологију, поузданост, перформансе, сигурност, као и тржишни сегмент, а "кона" је уверљива у свим овим категоријама. Укупни квалитет возила као и петогодишња гаранција су такође били узети у обзир приликом вредновања и доношења финалне одлуке. Сви претходни добитници ове награде постигли су велики успех за брендове које представљају, а исто се очекује и за "Хyундаи кону".

Прочитајте још - Еколошки "Хјундаи"


"Хyундаи Кона "је први суб-компактни СУВ који се нуди на тржишту и у 100 одсто електричној верзији палете погонских агрегата.

- Додела ове престижне награде је веома битна за "Хјундаи", јер препознаје развој бренда у смислу технологије, дизајна и квалитета. Такође, СУВ попут "коне", обезбеђује све потребе за мобилношц́у које се траже на тржишту. Ова заслужена награда потврђује тржишни тренд, све већу популарност и тражњу овог типа аутомобила. Кона испуњава сва о екивања у смислу заштите животне средине и ефикасности потрошње горива - рекао је Леополдо Сатрустекви, генерални директор "Хyундаи Мотор Еспана".

БОДОВАЊЕ

Коначни резултат бодовања изгледа овако: "Кона" са 312 поена, затим "пежо 508" са 264 поена и 2сеат арона" са 182 поена. Церемонија доделе награда одржац́е се почетком 2019. године.

Ово је четврти пут да је "Хјундаи" освојио титулу у последњих пар година. 2008. године, "хјундаи и30" је постао први победник компаније у овом наградном програму. Ускоро је уследила и награда за модел "хјундаи I35", а затим и за "хјундаи тусон" 2016. године.