"Хјундаи кона" и "Kona Electric СUV" су заједно понеле награду "North American Utility Vehicle of the Year" (" Најбоље специјално возило године), коју додељује уважени жири удружења специјализованих медија за аутомобилску индустрију "North American Car, Utility and Truck".

Ово је први пут да "Хјундаи ЦУВ" модел освоји награду у категорији специјалних и наменских возила (compact utility vechile). Сваке године победник у овој категорији се најављује на престижном "Северно-америчком ауто шоу" ("North American International Auto Show"), који се одржава у Детроиту.

- Веома смо поносни на наше нове унапређене моделе "кона" и "кона електрик", који су освојили престижну награду. Знамо да се наши купци и корисници ових аутомобила у потпуности слажу са реномираним медијима, који прате аутомобилску индустрију и додељују ову награду - истакли су Вијилам Ли, председник и генерални директор, "Хјундаија" за Северну Америку и Брајан Смит, главни оперативни директор за "Хјундаи Мотор Америка", на сјајну вест о престижној награди.Жири за награду најбоље специјално возило (ЦУВ) Северне Америке чини независни скуп новинара и аналитичара Северне Америке и Канаде. Од 1994, ова организација препоручује и препознаје возила најбољих карактеристика у категорији аутомобила, камиона и специјалних наменских возила.

Ове године жири је састављен од представника чак 54 медијске куће, међу којима су специјализоване новине, стручњаци који о аутомобилској индустрији пишу за магазине, ветерани који прате аутомобилизам у електронским медијиме кроз препознатљиве емисије, колумнисти, који пишу за водеће портале и друштвене мреже, као и независни медији.