ИМА ли ко јачи, снажнији, одважнији? Спреман за све изазове, негостољубиве терене?

Ова питања али и одговоре понудила је на свој начин компанија "Ленд Ровер" која је недавно, у част "Дана компаније", 30. априла ( компанија је утемељена 1948.) објавила више фотографија са завршних тестирања новог "дифендереа".

Британска икона теренаца "Ланд Ровер" је саоштила и планове за окончање завршне фазе тестирања новог "ланд ровер дифендера" возила, у сарадњи са "Tusk Trust" компанијом. А тестирања су била на таквим стазама и богазама на коме ће ретко који будући власник имати прилику да испроба свог 4x4 миљеника.

Прво што су челници компаније саопштили је податак о невероватном броју пређених километара новог "дифендера".

- Задовољни смо јер је тест сесија достигла је задати циљ од пређених 1.2 милиона километара, пре уласка у завршну фазу тестирања.

Прочитајте још - НОВИ "RANGE ROVER EVOQUE": Српска и европска премијера у Београду

Саопштење компаније буквално оставља све заљубљенике у опф-роду впожњу без даха.- Како бисмо били сигурни да возила могу задовољити и најзахтевније авантуристе, нови ланд ровер дифендер" је тестиран на неким од најнеприступачнијих терена за планети. Излаган је пустињским температурама вишим од 50 степени Целзијуса, Артктичким где температура пада испод -40 Ц, и вожен је на вуировнима од 3.000 метара у Стеновитим планинама Колорада, каже се између осталог у саопштењу Компаније.И то, кажу није све. Предстоји још једна серија завршних тестова!- До тренутка представљања, нови "дифендер" би требало да прође укупно 45.000 тестова, рачунајући досадашње.Партнер у обављању финалних тестова "ланд ровер дифендер" модела, биће "Туск Труст", а возила ће бити тестирана у Кенији, где ће посебно камуфлирани "дифендер" превозити тешке терете, газити реке и преносити залихе преко 14.000 хектара терена који не опраштају грешке, у оквиру Борана резервата природе.
Према предвиђеном плану, који је до сада у потпуности испоштован, "Ланд Ровер" ће моћнии "дифендер" и званично представити крајем ове, еријска производња требало би да почне наредне годиине.