ПРЕДАВАЊЕМ на тему безбедности деце у саобраћају у београдској ОШ "Данило Киш" на Вождовцу званично обележен почетак већ традиционалне "Реноове" акције "Безбедност за све".


Наиаме,већ трећу годину за редом, "Рено-Нисан Србија" спроводи ову акцију у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Агенцијом за безбедност саобраћаја и компанијом Трансфера д.о.о.

До сада је кроз овај едукативни програм прошло 34.000 деце широм Србије, а ове године ће више од 27.000 малишана у 44 општине у Србији непосредно пред почетак великог школског распуста, током прве две недеље јуна, имати прилику да се друже са саобраћајним полицајцима и да се у оквиру једног часа редовне наставе подсете колико је безбедно и одговорно понашање у саобраћају важно, било да у њему учествују као пешаци, возачи бицикла, ролера и тротинета, или као путницу у аутомобилу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈ: Акција "Имаш само један пут"


Реч је о међународном васпитно-едукативном програму који "Рено" спроводи у двадесет земаља у свету, као потпору глобалном пројекту УН "Декада акције за безбедност на путевима 2011.-2020.".


Програм је намењен подстицању најмлађих, а тиме и најрањивијих, учесника у саобраћају на сигурно понашање на улицама, а припремљен је за ученике трећег разреда. Критеријум за избор општина био је званични податак МУП и Агенције за безбедност саобраћаја о јавном ризику страдања и акценат је стављен на најугроженија подручја.

За компанију "Рено" безбедност је на првом месту како када је конструисање аутомобила у питању, тако и када је реч о безбедном учествовању наше деце у саобраћају. "Рено-Нисан Србија" планира да акција "Безбедност за све" има дугу традицију и да сваке школске године омогући деци у најугроженијим подручјима у Србији да прођу кроз ову едукацију, кааже се у сапштењу ове компаније достављене медијима.