НIJE ни мало лако осмислити дугорочну стратегију продаје аутомобила на тржишту где је конкуренција никад јача,као што је то случај са Европом.

Зато је податак да је Фијат - Крајслер групација своја три модела,из такозване „Породице500“, родоначелника „500“,, СУВ модел „500x“ и возило из Крагујевца „500л“, продала у три милиона примерака у Европи за свако поштовање!


Прочитајте још: Пропали преговори о спајању „Реноа“ и „Фијата“

Тромилионити аутомобил из породице модела 500 који је продат у Европи био је нови, ексклузивни ФИАТ 500Ц Стар. Он је поставио још један рекорд за успешну породицу модела која је већ освојила публику легендарним моделом ФИАТ 500, урбаним аутомобилом за купце које занима стил и мобилност, потом свестраним моделом 500Л, идеалним за младе породице, а потом и моделом 500x, најбољим италијанским кросовером са којим се ужива у дневним градским авантурама. Успех породице модела 500 је светски. Занимљиво је да је 62% модела продато изван Италије, која је и даље највеће тржиште, а за њом иду Уједињено Краљевство, Француска, Немачка и Шпанија.


Прочитајте још: Убудуће електрични аутомобили у ЕУ мораће да праве буку


Рекордни модел 500 је кабриолет са Stella White бојом спољашности украшеном пинк нијансама које савршено иду уз ексклузивну унутрашњост која је у комбинацији боје белог песка и црне боје са елегантним Matelasse елементима са детаљима од еко-коже и утканим тамно-црвеним логом модела 500.

Једна од тајни успеха овог модела је његова способност да истражује нове територије, стварајући породицу аутомобила који су веома различити у погледу намене, облика и карактера али сви деле исти, непогрешиви ФИАТ 500 облик. Симбол италијанске производње познат широм света као израз стила, константне иновације и врхунског квалитета, ФИАТ 500 је прекршио традиционална правила на свом матичном тржишту, показавши да мали градски аутомобил може да постане светски хит и створи читаву породицу забавних, приступачних аутомобила који наглашавају слободу избора и коришћења. ФИАТ 500 данас прави још један велики корак напред увођењем важних новина, као што су две нове најјаче верзије – Star и Rockstar.

Рефлектори су такође уперени и у нови модел 500x, који је комплетно редизајниран прошлог септембра како би наставио да игра водећу улогу. Овај модел је убедљиви лидер у свом сегменту у Италији и константно је у топ 10 најбољих модела у Европи још откад се појавио на тржишту 2014. године. Понос италијанске производње, нови ФИАТ 500x комбинује ванвременски стил и дизајн са иновативном технологијом која ће задовољити најновије потребе везане за мобилност. Овај модел није случајно био први ФИАТ аутомобил који је добио нове, ефикасне и иновативне FireFly Turbo 1,0 и FireFly Turbo 1,3 моторе који представљају најновији техонлошки рекорд ФЦА групације у домену мотора.

Удобни 500Л, који представља идеално решење за потребе савремених породица, заокружује породицу модела 500. Освежен 2017. године, овај модел савршено отелотворује концепт „кул и способног“ аутомобила који комбинује легендарни стил модела 500 и савршено функционалан италијански дизајн. Која је тајна овог модела? Још више простора, још више технологије и много карактера.