Кажу да је пре тачно 30 година инжењерима и дизајнерима „Тојоте“ наложено да направе аутомобил који ће бити бољи од „Мерцедеса“. И тако је почела прича о „Лексусу“. Овај бренд је поодавно прича за себе и поставља високе стандарде на радост својих купаца ..


Велики јубилеј, “Лексус“ ће прославити посебним презентацијама на „Chantilly Arts & Elegance Richard Mille“, једном од европских најлуксузнијих прослава аутомобила, уметности и животног стила, 30. јуна. Активности ће укључивати финале такмичења „Lexus Art Car“, презентацију студије новог LC концепта кабриолета с отвореним кровом и европску премијеру новог „RX SUV“.


Lexus RX


Лексус“ је званични партнер петог издања овог догађаја, који се одржава у формалним просторијама средњевековог дворца „Château de Chantilly“ у Француској, 50 км северно од Париза. Међународно је признат као историјска и елегантна изложба за најфиније класичне, модерне и концептне аутомобиле, с такмичењима за најбоље изложене аутомобиле, парадом „Најлепших аутомобила на свету", аукцијом и другим активностима и догађајима за прославу „art de vivre à la Française” – суштине француског начина живота. Као догађај посвећен луксузу, стилу и уметности израде, савршено је окружење за прославе годишњице компаније Леxус.


Lexus UX


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРОТОТИП У "СВЕМИРСКОЈ БОЈИ": Лексус на салону аутомобила у Барселони

Хиљаде посетилаца ће одлучивати о победнику такмичења Lexus UX Art Car. Четири јединствена примерка новог компактног кросовера биће изложена, при чему сваки од њих служи као тродимензионално платно да би уметници истраживали идеје и емоције које аутомобил и његов дизајн изазивају, изнутра и споља. Такмичење је додатни пример тога како је Лексус поред аутомобила постао и луксузни бренд који истражује нове области животног стила, дизајна и креативност„Лексус“ LC кабриолет је имао своју светску премијеру у Детроиту почетком ове године и представљен је као студија за нови ЛЦ главни модел с отвореним кровом. Концептни аутомобил је дизајниран на тему „врхунске лепоте" у сваком детаљу, од брисача до глатких контура задњег дела.

Chantilly Arts & Elegance Richard Mille“ биће домаћин европске премијере новог и ревидираног луксузног СУВ модела Леxус RX. Обновљени модел садржи побољшања екстерног стилизовања и промене на системима ослањања и кочења, ради унапређења квалитета вожње, прецизности управљања и одзива на команде с управљача. Нови РX је такође први модел на свету који поседује ЛЕД БладеСцан технологију за Адаптиве Хигх-беам систем предњих светала.Нови РX ће бити изложен поред новог ЕС седана, „RC F Track Edition“ спортског купеа и познатог и ретког модела „Lexus LFA supercar“.